Образованите дами пиели повече

Резултати от изследване направено от учени от Лондонския университет показват, че колкото по-образована е една жена, толкова е по-податлива към алкохолизъм. Висшистките са склонни да пият всеки ден, а също така и да признаят, че имат проблем с

2010-05-22 18:01:31
Образованите дами пиели повече
Резултати от изследване направено от учени от Лондонския университет показват, че колкото по-образована е една жена, толкова е по-податлива към алкохолизъм.

Висшистките са склонни да пият всеки ден, а също така и да признаят, че имат проблем с алкохола. Връзка между образованието и алкохола има и при мъжете, но там е много по-слаба. В изследването са участвали хиляда 39-годишни мъже и жени.

Заключението е едно: колкото по-образовани са жените, толкова по-вероятно е те да посегнат към чашката, както и да признаят евентуални проблеми с алкохола.

Изследването показва,  че склонността към алкохола може да се разбере от оценките на момичетата, още когато са на 5-6-годишна възраст. Тези, които имат високи или средни оценки са 2,1 пъти по-податливи към алкохола.


Авторите на изследването се опитватда обяснят  своите изводи с това, че заради желанието към активен социален живот по-образованите дами са склонни да отложат родителската отговорност за по-късен етап, както и да създадат деца по-късно от останалите. По този начин те работят в доминирана от мъже среда, където често се упоребява алкохол. Автор: Албена Иванова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия